Veelgestelde vragen

Vraag

Wat kan ik doen als mijn speler vastloopt/niet kan worden ingeschakeld/niet wordt herkend door de PC?

Antwoord

Probeer de volgende stappen.

Stap 1. Reset de speler
U kunt de speler resetten door voorzichtig de punt van een pen of een ander scherp voorwerp in de RESET-opening aan de zijkant van uw speler te steken. Schakel de speler in nadat u op de resetknop hebt gedrukt. Als de speler nog steeds niet reageert, laadt u de speler minimaal 30 minuten op voordat u een harde reset probeert en schakelt u de speler daarna in. 

OPMERKING: als een verwijderbare batterij wordt gebruikt voor de speler, verwijdert u de batterij uit het batterijvak en plaatst u deze opnieuw.

Stap 2. Gebruik de reparatiefunctie
Als het bovenstaande niet werkt, sluit de speler dan aan op de PC en voer de reparatiefunctie uit via Device Manager. De reparatiefunctie kan soms ook worden gebruikt wanneer de PC de speler niet herkent.

BELANGRIJK: de inhoud wordt verwijderd als u de reparatiefunctie gebruikt.

  1. Zorg ervoor dat uw PC toegang tot internet heeft.
  2. Start Device Manager.
  3. Klik op het tabblad Repair (Repareren) in Device Manager.
  4. Volg de instructies op het scherm; houd de reparatietoets op uw speler ingedrukt wanneer u de speler aansluit op de PC om de reparatie uit te voeren.

Stap 3. Laad de speler ten minste 20 uur op
Als het bovenstaande niet werkt, laad de speler dan ten minste 20 uur op. Hierdoor wordt een vastgelopen speler in 80% van de gevallen hersteld.

*Als de bovenstaande oplossing het probleem niet verhelpt, neemt u contact op met onze klantenservice voor hulp. Klik op Contactpagina voor de contactgegevens van de Philips-klantenservice.

Beantwoordt dit document uw vraag?

Ja Nee Ik ga het uitproberen

Geef ons uw feedback over deze veelgestelde vraag. Wat kunnen we doen om uw vraag beter te beantwoorden?