Dit product wordt niet ondersteund in dit land.

Veelgestelde vragen

Vraag

Wat is het verschil tussen HDMI 1.3 en HDMI 1.4?

Antwoord

De HDMI 1.4-specificatie omvat de volgende nieuwe functies:

  1. Audio Return Channel

Dankzij Audio Return Channel in HDMI 1.4 kan de TV via een enkele HDMI-kabel audiogegevens naar een A/V-ontvanger of surround-audiocontroller sturen, waardoor de flexibiliteit wordt vergroot en u geen aparte S/PDIF-audioaansluiting meer nodig hebt.

TV's konden altijd al meerkanaals audio ontvangen via een HDMI-aansluiting en in de meestgebruikte opstelling ontvangt de TV gegevens van inhoudbronnen en aangesloten audioapparatuur. Als u echter een TV met ingebouwde tuner of DVD-speler hebt en u inhoud van de TV terug naar het audiosysteem wilt sturen, had u voorheen een afzonderlijke aansluiting nodig, doorgaans een S/PDIF-kabel.

  • Een TV met Audio Return Channel kan audio verzenden en ontvangen via HDMI, afhankelijk van de systeemconfiguratie en de gebruikersvoorkeuren.
  • Dankzij de LipSync-functionaliteit, geïntroduceerd in HDMI 1.3, loopt de audio gelijk met het beeld en worden problemen door processorvertragingen automatisch opgelost, ongeacht of de audio wordt verzonden of ontvangen.

 

  1. HDMI Ethernet Channel

Dankzij de HDMI Ethernet Channel-technologie worden video, audio en gegevens via een enkele HDMI-kabel verzonden. U profiteert van de ongekende signaalkwaliteit en het gemak van een HDMI-aansluiting en van de kracht en flexibiliteit van een thuisnetwerk. Dankzij een speciaal gegevenskanaal in de HDMI-aansluiting kunt u in twee richtingen gebruik maken van een supersnel netwerk tot wel 100 Mb/sec.

 

  1. ondersteuning voor 3D

De nieuwe specificatie definieert verschillende indelingen voor de overdracht van 3D-gegevens vanaf bronapparaten met 3D-capaciteit, zoals een 3D Blu-ray-speler, een gameconsole of een 3D set-top box.

Beantwoordt dit document uw vraag?

Ja Nee Ik ga het uitproberen

Geef ons uw feedback over deze veelgestelde vraag. Wat kunnen we doen om uw vraag beter te beantwoorden?