Vraag

Hoe kan ik meerdere externe apparaten aansluiten op mijn TV?

Antwoord

Uw TV beschikt over verschillende soorten aansluitingen. Het soort aansluiting dat u moet gebruiken om een bepaald apparaat aan te sluiten, is afhankelijk van de functies van het apparaat dat u wilt gebruiken.

OPMERKING: raadpleeg voor aansluiting van een PC de veelgestelde vragen over dit onderwerp.

Digitale aansluiting

 • Het meest geschikt hiervoor is de HDMI-aansluiting op uw TV. Deze aansluiting accepteert High Definition-signalen (HD) van externe apparaten, bijvoorbeeld digitale set-top boxes, DVD-spelers en gameconsoles, zoals de PS3.
   
  OPMERKING: de HDMI-verbinding ondersteunt alleen LPCM (Linear Pulse Code Modulation) en AC3 (Dolby Digital). DTS (Digital Theater Systems) wordt niet ondersteund via HDMI.

Analoge aansluiting

 • Als u meer van dit soort externe apparaten wilt aansluiten, dan is de YPbPr-aansluiting (ook wel Component- of YUV-aansluiting genoemd) een goede keuze.  
   
 • De SCART-aansluiting van deze TV accepteert RGB- en CVBS-signalen. De RGB-signalen bieden een betere beeldkwaliteit dan CVBS-signalen. Deze TV heeft GEEN video-uitgang. Het is dus niet mogelijk programma's via de SCART-aansluiting op te nemen.  
   
 • Een andere optie is de CVBS-aansluiting, waarmee u apparaten kunt aansluiten die niet beschikken over een scart-, HDMI- of YPbPr-aansluiting, zoals een video- of fotocamera.

Druk op de knop 'SOURCE' op de afstandsbediening nadat u meerdere apparaten hebt aangesloten. Gebruik de cursor naar rechts om de TV-aansluiting te selecteren die u hebt gebruikt om de apparaten aan te sluiten en druk op 'OK' om de programma's te bekijken.

Audioaansluiting

 • Sluit een audioapparaat aan (home cinema-set, versterker) op de 'DIGITAL AUDIO OUT'-aansluiting (coax) aan de achterkant van de TV om het geluid van de TV via uw audiosysteem te beluisteren.
   
  Uw TV beschikt over de functie HDMI Audio Return Channel (ARC). Met deze functie kunt u de audio van de TV afspelen op een HDMI-apparaat via de ARC-functionaliteit. U hoeft geen aparte digitale audioverbinding tot stand te brengen. Als uw audiosysteem ook beschikt over een HDMI ARC-aansluiting, sluit het systeem dan aan op de 'HDMI 1 ARC'-aansluitingen van de TV. De HDMI ARC-aansluiting combineert beide signalen. U kunt het audiosysteem aansluiten op een willekeurige HDMI-aansluiting op deze TV.
   
  Uw TV heeft GEEN analoge audio-uitgang (rood en wit). U hebt een digitaal-naar-analoog-converter (DAC of D-to-A) nodig om de 'DIGITAL AUDIO OUT'-aansluiting van de TV aan te sluiten op een analoog stereosysteem. Controleer of de converter de conversie van zowel LPCM (Linear Pulse Code Modulation) als AC3 (Dolby Digital) ondersteunt. Raadpleeg uw leverancier als u niet zeker weet of een bepaalde converter geschikt is.
   OPMERKING: deze TV biedt geen ondersteuning voor DTS (Digital Theater Systems). Daarom wordt het DTS-audiosignaal niet door de 'HDMI 1 ARC' (HDMI Audio Return Channel)- of de 'DIGITAL AUDIO OUT' (SPDIF)-aansluiting geleid.  
   
 • Sluit een hoofdtelefoon aan op de -aansluiting aan de zijkant. Stel het volume van de hoofdtelefoon in via het menu Options (Opties) > [Picture and sound] (Beeld en geluid) > [Headphones volume] (Volume hoofdtel.) en druk dan op de knop op de afstandsbediening om de luidspreker van de TV te dempen.

Multimedia-aansluiting

 • Sluit een USB-geheugenapparaat aan op de USB-aansluiting aan de zijkant.
  1. Uw TV ondersteunt het afspelen van multimediabestanden in JPEG-indeling (foto's), MP3-indeling (muziek) en video-indeling. Alleen de bestandsindelingen NTFS en FAT 16/32 worden ondersteund.
  2. Draagbare harde schijven worden alleen ondersteund als apparaat voor massaopslag zonder multimediamogelijkheden.
  3. Als uw draagbare harde schijf ook multimediamogelijkheden heeft, dient u de harde schijf aan te sluiten als een standaardrandapparaat.
  4. Deze TV ondersteunt alleen USB-apparaten die 500 mA of minder verbruiken. Als u een USB-harddisk aansluit die meer dan 500 mA verbruikt, moet u deze op een afzonderlijke voeding aansluiten.

Als de bovenstaande oplossing niet helpt, kunt u de Aansluitingsgids van Philips op de pagina Contact en ondersteuning raadplegen. Deze helpt u bij het instellen van alle nodige verbindingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HDMI-aansluiting

Terug naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YPbPr (ook wel Component of YUV genoemd)

Terug naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SCART-aansluiting

Terug naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Composite Video-aansluiting (CVBS)

Terug naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Digital Audio Out-aansluiting

Terug naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HDMI ARC-aansluiting

Terug naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoofdtelefoonaansluiting

Terug naar boven

Beantwoordt dit document uw vraag?

Ja Nee Ik ga het uitproberen

Geef ons uw feedback over deze veelgestelde vraag. Wat kunnen we doen om uw vraag beter te beantwoorden?