Vraag

Hoe kan ik meerdere externe apparaten aansluiten op mijn TV?

Antwoord

Uw TV beschikt over verschillende soorten aansluitingen. Het soort aansluiting dat u moet gebruiken om een bepaald apparaat aan te sluiten, is afhankelijk van de functies van het apparaat die u wilt gebruiken.

Opmerking: raadpleeg voor aansluiting van een PC de veelgestelde vragen over dit onderwerp.

 • De HDMI-aansluiting (digitaal signaal) op uw TV heeft de breedste mogelijkheden. Deze aansluiting accepteert High Definition-signalen (HD) van externe apparaten, bijvoorbeeld digitale set-top boxes, DVD-spelers en gameconsoles, zoals de PS3.
   
 • Als u meer van dit soort externe apparaten wilt aansluiten, dan is de YPbPr-aansluiting (ook wel Component- of YUV-aansluiting genoemd) een goede keuze.
   
 • De twee scart-aansluitingen (analoog signaal) van deze TV hebben dezelfde eigenschappen en accepteren RGB- en CVBS-signalen. RGB-signalen bieden een betere beeldkwaliteit dan CVBS-signalen. Als u van de digitale tuner van de TV wilt opnemen, gebruikt u EXT1 of EXT 2. De opname (op een externe recorder) is van CVBS-kwaliteit. Als de bron HDMI of YPbPr is, kunt u niet opnemen.
   
 • Een andere optie is de S-Video- of CVBS-aansluiting (analoog signaal), waarmee u apparaten kunt aansluiten die niet beschikken over een scart-, HDMI- of YPbPr-aansluiting, zoals een video- of fotocamera. 

Als u meerdere apparaten hebt aangesloten, selecteert u elk willekeurig apparaat door op de knop 'SOURCE' op de afstandsbediening van uw TV te drukken. Telkens als u op deze knop drukt, schakelt u over naar een ander extern apparaat. Als de bron geschikt is voor HDMI of scart, schakelt de TV automatisch over naar de broningang.

 • Sluit een audioapparaat (home cinema-set, versterker) aan op de 'AUDIO OUT L R'- of de 'SPDIF OUT'-aansluiting aan de achterkant van de TV om het geluid van de TV via uw audiosysteem te beluisteren.
   
 • Sluit een hoofdtelefoon aan op de  aansluing aan de zijkant. Pas het volume van de hoofdtelefoon aan in het TV-menu en druk op de afstandbediening op de knop  om de luidspreker van de TV uit te schakelen.
   
 • Sluit een USB-geheugenapparaat aan op de USB-aansluiting aan de zijkant. De TV ondersteunt alleen de weergave van multimediabestanden in JPEG-formaat (foto's) en MP3-formaat (muziek). Videobestanden worden niet ondersteund.
  Draagbare harde schijven worden alleen ondersteund als apparaat voor massaopslag zonder multimediamogelijkheden. Als uw draagbare harde schijf ook multimediamogelijkheden heeft, dient u de harde schijf aan te sluiten als een standaardrandapparaat.

Als de bovenstaande oplossing niet helpt, kunt u de Philips Aansluitingsgids op de pagina Contact en ondersteuning raadplegen. Deze helpt u bij het instellen van alle nodige verbindingen.

 

 

 

 

 

HDMI-aansluiting  

Terug naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YPbPr-aansluiting (of Component- of YUV-aansluiting)   

Terug naar boven

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Scart-aansluiting 

Terug naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S-Video- en CVBS-aansluiting  

Terug naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AUDIO OUT L/R-aansluiting  

Terug naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPDIF-aansluiting 

Terug naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoofdtelefoonaansluiting 

Terug naar boven

Beantwoordt dit document uw vraag?

Ja Nee Ik ga het uitproberen

Geef ons uw feedback over deze veelgestelde vraag. Wat kunnen we doen om uw vraag beter te beantwoorden?