Vraag

Wat moet ik doen als de handset niet oplaadt?

Antwoord

Controleer het volgende:

  • Controleer of de batterijen correct zijn geplaatst.
  • Alleen de batterijen die bij uw telefoon zijn geleverd of oplaadbare batterijen van precies hetzelfde type en precies dezelfde capaciteit mogen worden gebruikt.
  • Controleer of de batterijen niet leeg zijn. Plaats de handset op het oplaadstation van de telefoon om de handset op te laden. De handset wordt binnen 30 minuten automatisch ingeschakeld. 

Opmerking: als de handset niet wordt ingeschakeld, laad de handset dan ten minste 60 minuten op voordat u deze inschakelt. Volg de onderstaande tips als de handset nog steeds niet kan worden ingeschakeld:

Als er geen oplaadtoon klinkt wanneer u de handset op het basisstation (of oplaadstation) plaatst of als er geen batterijpictogram verschijnt:

Controleer het volgende:

  • Het basisstation (of het oplaadstation) moet zijn aangesloten op netstroom.
  • De oplaadcontactpunten van zowel de handset als het basisstation moeten schoon zijn. Veeg de contactpunten schoon met een droge, zachte doek.
  • De handset moet goed op het oplaadstation zijn geplaatst. Er moet een lopend batterijpictogram worden weergegeven, of de achtergrondverlichting moet branden wanneer de handset juist op het oplaadstation is geplaatst.
  • Als de bovenstaande tips niets hebben opgeleverd, kan het probleem mogelijk worden opgelost door de handset te resetten. Om de handset te resetten, verwijdert u de batterijen uit de handset en plaatst u deze vervolgens weer terug.

Als het batterijpictogram wordt weergegeven wanneer u de handset op het basisstation (of oplaadstation) plaatst

  • Controleer of u de handset op het aan de handset gekoppelde basisstation hebt geplaatst. Als een handset is gekoppeld aan een ander basisstation, ontkoppelt u deze. Koppel de handset vervolgens aan het basisstation waarop het is geplaatst.
  • Mogelijk zijn de batterijen te oud; vervang ze door nieuwe batterijen van hetzelfde type als de batterijen die oorspronkelijk waren meegeleverd bij uw telefoon. 

Gebruik nooit normale batterijen (zoals alkalinebatterijen), omdat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden. Als u moeite hebt met het vinden van batterijen van het geschikte type, klikt u op Contactpagina om contact op te nemen met het Philips Consumer Care Center.

Als het probleem zich blijft voordoen, moet het apparaat worden gerepareerd. Klik op Ondersteuningspagina van Philips om contact op te nemen met de afdeling Ondersteuning van Philips.

Beantwoordt dit document uw vraag?

Ja Nee Ik ga het uitproberen

Geef ons uw feedback over deze veelgestelde vraag. Wat kunnen we doen om uw vraag beter te beantwoorden?