Vraag

Kan ik het waterreservoir tijdens het strijken vullen? Wat is de juiste procedure voor het vullen van het waterreservoir?

Antwoord

Nee, het waterreservoir mag niet worden gevuld tijdens het strijken. Dit is omdat de boiler van het apparaat nog steeds onder druk kan staan. Als u het klepje van de vulopening nu opent, kunt u zich mogelijk branden aan heet water of stoom.

Het is wel mogelijk om het waterreservoir snel bij te vullen

1) Zet de aan/uitknop van het product op "I". Druk op de stoomhendel totdat u geen stoom meer uit het strijkijzer hoort komen. De boiler in het apparaat staat nu niet meer onder druk.

2) Haal de stekker uit het stopcontact en draai de dop van het stoomreservoir langzaam open (linksom draaien). De druk in het stoomreservoir neemt nu af.

3) Wacht totdat het apparaat is afgekoeld voordat u het reservoir vult (ongeveer 15-20 minuten). De boiler van het apparaat moet voldoende zijn afgekoeld alvorens bij te vullen. Als u bijvult zonder afkoelperiode kan er mogelijk heet water uit de vulopening spatten. De boiler van het apparaat is namelijk nog steeds heet genoeg om water in stoom om te zetten, wat spatten kan veroorzaken.

4) Vul het reservoir met water en draai de dop weer op het reservoir. U kunt nu het strijkijzer weer inschakelen. Het strijkijzer is na ongeveer 4-5 minuten opnieuw opgewarmd.

Beantwoordt dit document uw vraag?

Ja Nee Ik ga het uitproberen

Geef ons uw feedback over deze veelgestelde vraag. Wat kunnen we doen om uw vraag beter te beantwoorden?