Vraag

Ik heb mijn CAM (CI-module) geplaatst, maar er gebeurt niks. Wat is er aan de hand?

Antwoord

Controleer eerst of u een compatibele CI- of CI+-module hebt.
• Neem contact op met uw dealer of serviceprovider en vraag naar een compatibiliteitslijst van de CAM (CI-module) die u wilt gebruiken om te controleren welke module compatibel is met uw TV.

De standaarden in deze CAM's (CI-modules) ontwikkelen zich snel. Controleer dus of u de nieuwste CAM (CI-module) gebruikt en of de nieuwste software is geïnstalleerd op uw TV.
• U vindt de nieuwste software voor het upgraden van de TV-firmware en de leesmij-bestanden op de ondersteuningswebsite van Philips.Raadpleeg het gedeelte SOFTWARE & DRIVERS.  

• Volg de instructies in de gebruikershandleiding of in het leesmij-bestand van de firmware-upgrade voor het upgraden van software op uw TV.
• Vraag uw serviceprovider of u de meest recente CAM hebt.

Als het probleem niet wordt opgelost, hebt u de CAM (CI-module) mogelijk verkeerd geplaatst.  
Als de CAM (CI-module) niet op de juiste manier is geplaatst, wordt het menu COMMON INTERFACE niet weergegeven in het TV-menu.  
(Veelgestelde vraag: "Hoe kan ik controleren of de Conditional Acces-module (CAM/CI-module) goed is geplaatst en wordt herkend door mijn TV?") 

BELANGRIJK: lees de instructie van uw serviceprovider over het installeren van de CAM (CI-module) voordat u deze aansluit op de TV.

Beantwoordt dit document uw vraag?

Ja Nee Ik ga het uitproberen

Geef ons uw feedback over deze veelgestelde vraag. Wat kunnen we doen om uw vraag beter te beantwoorden?